2014

Fonte di Gioia

Formatia Fonte di Gioia a fost infiintata in primavara  anului 2009 de catre Denes Csongor, Csep Anna, Csata Istvan si Amalia Goje, absolventi ai Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Entuziasmul si aplecarea spre muzica baroca i-a facut pe cei patru membri a formatiei sa participe la primul concurs baroc de muzica de camera organizat in Romania, La Stravaganza. Dupa doar doua luni de la constituire:  Premiul II … si elanul de a merge mai departe…

Dornici sa se perfectioneze, au participat in aprilie 2009 la cursuri de maiestrie sustinute de Mihail Ghiga-vioara si Dieter Weitz-clavecin in cadrul Festivalului “La Stravaganza” iar in  octombrie 2009 si septembrie 2010,  in cadrul  Academie de Sable unde au studiat cu Mira Glodeanu-vioară, Bruno Cocset -violoncel, Françoise Lengellé -clavecin, Françoise Denieau –dans baroc.

Sunt invitati si sustina concerte in Sibiu, Cisnadioara, Sighisoara, Prejmer, Odorheiul Secuiesc, Miercurea Ciuc, Satu-Mare, Cluj-Napoca abordand toate directiile muzicii vechi, de la muzica renascentista la barocul italian, francez, german.

Participand la Festivalul Muzical al  Primaverii Clujene, Fonte di Gioia a ajutat si la strangerea de fonduri pentru salvarea a 3 orgi istorice din judetul Cluj.